dinsdag 19 maart 2013

Doe mee aan de Digitale Week!


Van 20 tot en met 26 april participeert de bibliotheek van Maaseik voor de tweede keer aan de Digitale Week. Overal in Vlaanderen vinden dan leuke multimedia activiteiten plaats. Mensen op een laagdrempelige manier laten kennis maken met digitale media, dat is de bedoeling van de Digitale Week. In onze bib is er plaats voor digitale fotografie, tablets, e-books, smartphones en nog veel meer. Over al deze dingen ontvang je een hele week lang gratis hulp en uitleg. Hieronder presenteren we je een greep uit het aanbod.

3D-printing 
Kom live meemaken hoe een computerontwerp in 3D wordt afgedrukt! 3D-printing is de grootste technologische revolutie van de laatste jaren. In plaats van een afbeelding op een blad papier, wordt er laagje per laagje een echt fysiek object afgedrukt. Kom naar onze Startdag op zaterdag 20 april en ontdek dit ingenieuze wonder met je eigen ogen.

Handige Harry computerhulp 
Nog een fantastisch initiatief is dat je voor al je computerproblemen de hele week lang gratis een beroep kan doen op de Handige Harry klusjesdienst van de Dienst Welzijn! Een afspraak maken om een computerexpert aan huis te laten komen doe je via de Dienst Welzijn (089 560 552 of sandra.vancleef@maaseik.be) of spring op zaterdag 20 april binnen in de bib! Tijdens onze Startdag houden de ‘Handige Harry’s’ namelijk hun spreekuur van 11:00 tot 12:00 uur en van 14:00 tot 15:00 uur.

Infosessies 
Verder organiseren we de hele week korte introducties over diverse onderwerpen, Tax-on-web bijvoorbeeld, waarmee belastingen online invullen een fluitje van een cent wordt. Ook Tablets en smartphones krijgen de nodige aandacht. Kom naar onze infoavond voor een antwoord op al je vragen over deze toestellen, het maakt niet uit of je zelf al een dergelijk apparaat in huis hebt of gewoon nieuwsgierig bent. Als je over een toestel beschikt, breng het dan zeker mee om tal van nieuwe mogelijkheden te ontdekken!

Inschrijven voor een infosessie kan via 089 56 40 74 of digitaleweek@bibmaaseik.be. Alle activiteiten vinden plaats in de bibliotheek, tenzij anders vermeld. Alle details kan je lezen in deze folder (verkrijgbaar in de bib) of op www.bibmaaseik.be/digitaleweek


De bib dankt de volgende partners voor hun bereidwillige medewerking: Stad Maaseik (Dienst Welzijn, Jeugddienst), Art + Design, Fotoclub 't Vugelke en Essec Telecom (Kloosterbempden).

Geen opmerkingen :