donderdag 14 maart 2013

Illustrator Jan de Kinder te gast in de bib van Neeroeteren


Het is jeugdboekenweek! Tijd dus om een jeugdauteur uit te nodigen in de bib. Op woensdag 13 maart was  Jan de Kinder te gast in de bib van Neeroeteren. De vijfde leerjaren van VLS 'Oeterveld', BSGO 'De Springplank', VLS Dorne 'Kornuit' en groep 1 & 8 van BUBAO 'De Wikke' maakten kennis met het werk van deze illustrator.

Zijn lezing/workshop bestaat uit een combinatie van vertellen en tekenen en het publiek wordt er actief bij betrokken. Jan vertelt, leest fragmenten voor, illustreert ter plekke en bouwt samen met de kinderen stapsgewijs een vertelling op. Hij laat hen actief luisteren, kijken, ontdekken en genieten... van boeken. Tussendoor komen ze vanalles te weten over verschillende tekenmaterialen en tekentechnieken. In zijn werk gaat Jan de Kinder vooral op zoek naar een directe vertelkracht, sfeerschepping en weergave van emoties. Enkele bijzonderheden: hij is zeer aangetrokken door de kleur rood, soms gebruikt hij een tas koffie/thee als verf en hij heeft een klein schriftje om zijn ideeën en fantasieën in op te slaan.

Verschillende boeken werden genomineerd, bekroond en vertaald. Na afloop ontvingen de leerlingen een brochure en bladwijzer. Onderstaande boeken passeerden de revue.


Geen opmerkingen :