vrijdag 15 maart 2013

Moeilijk te been? Geen Probleem! De bib komt aan huis!Wat?
De bibliotheek van Maaseik en bpost slaan de handen in elkaar om boeken en andere bibliotheekmaterialen bij u thuis te bezorgen. De postbode komt bij u langs en bezorgt u om de vier weken een pakketje van maximum 5 materialen uit de collectie van de bibliotheek. De ontleende materialen worden eveneens opnieuw meegenomen.

Voor wie?
Bibliotheek aan huis is een dienst voor alle inwoners van de fusie Maaseik die minder mobiel zijn en daarom zelf niet meer naar de bibliotheek kunnen komen: bejaarden, zieken, mensen met een handicap of wie dan ook die zich niet zelfstandig naar de hoofdbibliotheek in Maaseik of het filiaal in Neeroeteren kan verplaatsen. In eerste instantie komt een medewerker bij u langs voor een kennismakend gesprek. Wat lees je graag? Welk soort boeken zou je graag thuis ontvangen? De bibliotheek stelt haar volledig aanbod ter beschikking. Of je nu graag detectives, streekromans of literaire romans leest, informatie wil over geschiedenis, de natuur of een bepaald land. Voor wie minder goed ziet hebben we ook grootletterboeken ter beschikking. Naast boeken en tijdschriften kan je ook cd's, cd-roms en dvd's ontlenen!

Wat kost deze dienstverlening?

Zoals iedere andere lener van de bibliotheek betaalt u een jaarlijks lidgeld van 5,00 euro. Het uitlenen van de materialen en de thuisbediening zelf zijn volledig gratis.

Interesse?

Heeft u interesse of kent u iemand die graag van deze dienst gebruik zou willen maken? Laat het ons weten: wij brengen de bibliotheek naar u toe! Indien u nog vragen of bedenkingen heeft, aarzel niet en neem contact met ons op!

'Bib aan huis' wordt financieel ondersteund door het Provinciebestuur Limburg en het Provinciaal Steunpunt voor Limburgse Bibliotheken.


https://lh3.googleusercontent.com/-CaZckkIiqjA/USydq6m3oYI/AAAAAAAAQFA/vv5TQOw-KVQ/s800/test%2520bib%2520aan%2520huis.JPG

Geen opmerkingen :