maandag 8 april 2013

Kleurrijk Letterspetterfeest 2.0 in Neeroeteren met de Maaslandse bibliotheken

 
Op zondag 7 april was de stralende lentezon eindelijk van de partij, maar ook in het Cultureel Centrum van Neeroeteren gonsde het van de bedrijvigheid! Kinderen van 3 tot 12 jaar werden samen met hun ouders ondergedompeld in boeiend verteltheater of namen deel aan allerlei workshops. Zo lieten een aantal creatievelingen zich inwijden in de wondere wereld van de graffitikunst, kleuters amuseerden zich met prentenboekendansjes of gingen mee op berenjacht. Niemand hoefde zich te vervelen met een eigenzinnig kapsalon, een verrassende ballonnenartiest en een avontuurlijke piratenschool in huis. In de kleurrijke voorleescaravan werden spannende verhaaltjes verteld en wie graag kokkerelt begaf zich naar het kookatelier. Enkele durvers waagden zich aan een rapworkshop. Ze staken een eigen rapnummer in mekaar, dat ze op het grote podium ten gehore brachten tijdens een heus optreden!


Het letterspetterfeest 2.0 werd afgesloten met een prijsuitreiking voor alle kinderen van het vijfde en zesde leerjaar die deelnamen aan onze speciale leeswedstrijd. De inzet was een Ipad2 en de hoofdwinnaar is….. Marijke Geuskens uit Dilsen-Stokkem. De boekenbonnen gaan naar Pien Van Zon (Kinrooi), Ahlam Er-Raqaoui (Lanaken), Kevin Gerits (Maaseik) en Zümrüt Sunkur (Maasmechelen).

 Proficiat aan de winnaars! 

Bekijk hieronder het fotoverslag van deze geslaagde namiddag.Het Letterspetterfeest 2.0 is een organisatie van de Maaslandse Bibliotheken (Dilsen-Stokkem, Kinrooi, Lanaken, Maaseik en Maasmechelen), met financiële steun van de Provincie Limburg en het Provinciaal Steunpunt voor Limburgse Bibliotheken.

Geen opmerkingen :