maandag 6 mei 2013

Terugblik Digitale Week 2013


Van 20 tot en met 26 april vond de Digitale Week plaats. Van de startdag op zaterdag tot en met de daaropvolgende vrijdag kon iedereen in de bib terecht voor gratis hulp en uitleg. Onder andere digitale fotografie, tablets en smartphones, tax-on-web en e-books stonden op het programma.

De grootste publiekstrekker was echter de 3D-printer van ontwerpbureau Art+Design. Op zaterdag kon men de hele dag lang in de bib komen ontdekken hoe een computerontwerp ter plekke laagje per laagje werd afgedrukt tot een plastic ring die je echt aan je vinger kon schuiven.


Ook de computerhulp die de Handige Harry's van de stad Maaseik gratis aanboden, bleek een schot in de roos. Zo'n 30 mensen kwamen op de startdag met hun laptop naar de bib, of lieten de Handige Harry's thuis op visite komen. Op een gecrashte harde schijf na, raakten alle computerproblemen opgelost!

De Digitale Week werd afgesloten met een voorstelling van de Daisy-speler in het rusthuis van Neeroeteren (op donderdagvoormiddag) en Maaseik (op vrijdagnamiddag). Boeken beluisteren, de afspeelsnelheid verlagen, bladwijzers toevoegen, ... Ook onder de oudste inwoners van de fusiegemeente bleek er interesse voor wat de technologie vandaag de dag allemaal mogelijk maakt.

Alle foto's van de Digitale Week vind je hier.


En tot slot: nog eens heel erg bedankt aan iedereen die van deze Digitale Week zo'n succes heeft gemaakt!!

Geen opmerkingen :