dinsdag 4 juni 2013

Sprookjesrondleidingen in de bib

In de bibliotheken van Maaseik en Neeroeteren ontvangen we regelmatig klassen uit het basisonderwijs voor een rondleiding. Vooral de sprookjesrondleidingen vallen in de smaak. Op donderdagnamiddag 23 mei is de derde kleuterklas van De Sprong aan de beurt.


De kleintjes worden verwelkomd door de goede fee en nestelen zich in de gezellige vertelhoek. Daar verschijnt  niemand minder dan Assepoester, ze heeft leuke boekjes in de jeugdafdeling gevonden, waaruit ze graag enkele  stukjes laat zien.


De goede fee loodst de klas verder door de jeugdafdeling, waar niet alleen mooie sprookjesboeken, prentenboeken en voorleesboeken op de rekken staan, maar ook stapels cd’s en dvd’s.


Er wachten de kinderen nog een aantal verrassingen! Als ze aan de zelfbedieningsbalies arriveren, komt Roodkapje hen tegemoet. Ze heeft haar mandje gevuld met boeken en dvd’s voor grootmoeder, mag ze die nu gewoon mee naar huis nemen? Nee, daarvoor dienen de zelfbedieningsbalies. Samen met de goede fee helpen de kinderen Roodkapje verder, die tevreden afscheid neemt om haar grootmoeder blij te maken.


De kinderen werpen een snelle blik op de volwassenenafdeling, die vol staat met boeken voor ‘grote mensen’, boeken met heel veel kleine lettertjes en bijna geen prenten! Ze houden even halt bij de stripverhalen en trekken naar de eerste verdieping. Welke sprookjesfiguur zou hen opwachten in de muziekafdeling? Bij het naderen horen ze een liedje van K3 door de boxen schallen. Ze herkennen ‘Alice in Wonderland’. Het raadsel is opgelost.


Samen met Alice en de goede fee verplaatsen ze zich naar de leeszaal, waar ze met succes de sprookjesquiz tot een goed einde brengen. Deze kleintjes hebben er niet alleen een betoverend uurtje opzitten, tegelijk leerden ze op een speelse manier flink wat bij over het uitgebreide aanbod van onze bib. Bekijk hieronder meer foto's!

Geen opmerkingen :