donderdag 18 juli 2013

‘Thuis in Limburg’: de Nederlandse televisie bezoekt Maaseik!


Thuis in Limburg is een zomers programma op de Nederlandse televisiezender TV Limburg (TVL) over de schoonste plekjes in Limburg. Deze week steken ze de grens over en wordt het programma uitgezonden vanaf de Markt in Maaseik.

Op maandag 15 juli werd de aftrap genomen met burgemeester Jan Creemers. Verder ging het o.a. over de Maaseiker musea en fungeerde Jan Peumans, voorzitter van het Vlaams Parlement, als centrale gast. Hierbij de link.

De uitzending van dinsdag 16 juli stond in het teken van de gebroeders Van Eyck en het wijndomein in Aldeneyck.

Op woensdag 17 juli kwamen de internationale Schildersmarkt in Neeroeteren, oude ambachten en sigarenmakers aan bod en was Henk Steijvers, bekend van de Janse Bagge Bend de centrale gast. Bekijk deze aflevering hier en luister na ongeveer 37 minuten hoe hij onze bib uitgebreid bejubelt!

Een goede aanleiding voor de filmploeg om een kijkje te komen nemen in de bib van Maaseik!

We zijn fier dat we vanmorgen onze bibliotheekwerking in het kort mochten komen voorstellen. Ook het sportgebeuren in Maaseik kreeg de nodige aandacht. Als je het item over de bib snel wil bekijken, zap het filmpje dan 26 minuten vooruit!

Op vrijdag 19 juli volgt de laatste aflevering over onze gemeente. Thuis in Limburg wordt elke weekdag uitgezonden tussen 8.00 en 9.00 uur ’s morgens. TV Limburg (TVL) is spijtig genoeg niet in België beschikbaar.

Geen nood, je kan alle reeds uitgezonden afleveringen van Thuis in Limburg op hun website bekijken via deze link. Hieronder presenteren we je het filmpje van vandaag.

Geen opmerkingen :