donderdag 8 augustus 2013

Nieuwe strips

Begin augustus hebben we weer heel wat nieuwe strips op u losgelaten. Nieuwe nummers zijn er o.a. van de historische topreeksen Murena en De druïden, en van het mysterieuze goochelaarsdrama Blackstone. Ook van de spannende nieuwe thrillerreeks Dierenriem verschenen twee nieuwe titels. Nieuw bij de manga zijn Gen Barrevoets in Hiroshima #6 en Ikigami #7 en #8.


Daarnaast werden er twee volledig nieuwe reeksen opgenomen in onze volwassenencollectie:
  • D is een prachtig vampierenverhaal dat zich afspeelt in het Victoriaanse Engeland. In Lord Faureston, het eerste van drie delen, wordt met een krachtig scenario en rijkelijke decors meteen de toon gezet voor een geslaagde stripervaring.
  • Urban speelt zich af in de toekomst, waar Plezierpiek het grootste pretpark van de Melkweg is. Zachary wil hier "urban interceptor" worden, een soort van politie-elite, maar hij is nogal mollig en komt van de intergalactische boerenbuiten. Geen typische supercop dus, maar toch belandt hij temidden van alle hypermoderne decadentie in een lekker neo-noir verhaal.

Onder de graphic novels kunnen we u ook opnieuw enkele pareltjes voorstellen:
  • De kat van de rabbijn is een verfilmd meesterwerk van Joann Sfar in zijn typische golvende tekenstijl. Het verhaal is vooral humoristisch, maar toch ook gericht op filosofische en religieuze vraagstellingen. Deze weet Sfar net door zijn luchtige aanpak heel verhapbaar te maken. Het verhaal in een notendop: de kat van een rabbijn slikt een papegaai in en kan plots praten, en liegen als de beste.
  • Monsieur Bermutier, het nieuwe album van Maarten Vande Wiele, is de verstripping van vijf kortverhalen van Guy de Maupassant. De scenario's zijn op het eerste zicht eenvoudige maar onderhoudende detectiveverhaaltjes, maar vooral de vloeiende tekeningen maken deze beeldroman zo hard de moeite waard.
  • Primal Zone is een psychologische thriller die visueel gezien vooral leentjebuur speelde bij Sin City. Het verhaal gaat over een getraumatiseerde jongen die op zijn vijfentwintigste wordt ontslagen uit de inrichting, maar in wiens binnenste een opgesloten beest staat te dringen om terug te worden losgelaten... Spanning verzekerd!

In de jeugdcollectie zijn alle gekende namen van de partij, maar vinden we vooral een nieuwe reeks heel interessant. Moederkillers gaat over een aantal tienermeisjes die, volop in de puberteit, rebelleren tegen hun moeder en dan een website op het internet ontdekken die belooft hen daarbij te helpen. Maar wat als de speelse wraakacties van de meisjes uit de hand blijken te lopen? Kan het ontketende gevaar nog worden gestopt? Deze reeks is het spannendse stripvoer voor jongvolwassenen dat we de laatste jaren onder ogen kregen, en mag gerust naast toppers als Alleen staan!

Geen opmerkingen :