donderdag 7 november 2013

'Relation de Trottoir': Gainsbourg in de bib met Rudolf Hecke & Lien Moris


Toast Literair
Zondag 19 januari 2014 van 10:00 tot 13:00 uur
Bib Maaseik, Bleumerstraat 68

Het Davidsfonds Maaseik en de Bib nodigen u uit op een gezellige voormiddag met LITERAIRE TOAST in de bibliotheek.

Programma

10:00-10:30 uur
Ontvangst met NieuwjaarsTOAST in de leeszaal

10:30-13:00 uur
'Relation de Trottoir' : Rudolf Hecke & Lien Moris brengen een muzikale (boek)voorstelling over Serge Gainsbourg

Sinds Rudolf Hecke (ex Pop In Wonderland) in 1985 oog in oog stond met Serge Gainsbourg raakte hij volledig in de ban van deze controversiële meester van het Franse lied.  Hij ging op zoek naar alles wat over de mens en artiest geschreven is. Dit leverde een meterslange schat aan materiaal op, maar ook de vaststelling dat er niet één origineel Nederlandstalig werk bestaat dat Gainsbourgs verhaal vertelt. Dus ging hij zelf aan de slag en schreef een swingende biografie over zijn idool. Gainsbourg (uitgeverij Epo) rolde eind 2012 van de persen en wordt nu gevolgd door ‘Relation de Trottoir’, een  muzikale boekvoorstelling waarin  Rudolf Hecke zich ontpopt tot een gepassioneerd verteller en wordt  bijgestaan door jong Limburgs talent in de vorm van Lien Moris (zang/gitaar).     

Spannende verhalen en  pikante anekdotes komen voorbij, natuurlijk gelardeerd met een stoet bekende en minder bekende pareltjes uit zijn  rijke oeuvre. Daarbij laten een aantal iconen uit het Franse chanson en de Franse filmwereld zich niet onbetuigd. Brigitte Bardot, Jane Birkin, France Gall, Juliette Gréco, Jacques Dutronc, Catherine Deneuve, Vanessa Paradis,… Ze passeren in geuren en kleuren de revue.

Treed binnen in het complexe en meeslepende universum van Serge Gainsbourg!

Toast Literair wordt volledig gratis aangeboden. We vragen wel om op voorhand in te schrijven. Dit kan tot en met 15 januari 2014.

Tel.: +32 89 564 074 (bibliotheek) of +32 89 568 886 (Davidsfonds)
Email: maaseik@bibliotheek.be  of maaseik@davidsfonds.net
Info: www.maaseik.be/Bibliotheek.html of www.maaseik.davidsfonds.be Alles van en over Gainsbourg beschikbaar in de bibcollectie!
Uitgebreide info over Serge Gainsbourg op de Franstalige Wikipedia
 


Geen opmerkingen :