woensdag 27 november 2013

Voorleesworkshop in de bib smaakt naar meer!


Tijdens de voorleesweek organiseerden we twee voorleesworkshops in de bibliotheek van Maaseik. Op zaterdag 23 november hield Gil Géron (Muzemix)  een boeiende uiteenzetting over voorleesboeken.
De deelnemers vertelden elkaar eerst beurtelings waarom en hoe  de interesse in jeugdboeken bij hen begonnen was. Kleuterjuffen, leerkrachten uit het lager onderwijs, leerkrachten in opleiding, onthaalouders, oma’s, ... Allemaal hebben ze hun favoriete boeken en redenen waarom ze 'net dat ene' boek het mooist vinden.

Er ontstond veel interactie tussen de cursisten en hun lesgeefster, op die manier werden veel ideeën uitgewisseld. Gil Géron besteedde tussendoor aandacht aan verschillende facetten van het voorlezen.  Ze ging dieper in op het aanbod van voorleesverhalen, een goede boekkeuze, het belang van voorlezen, verteltechnieken, pedagogische achtergronden, enz.

De gezellige voormiddag werd afgerond met een korte evaluatie. De deelnemers reageerden enthousiast op de inhoud van de workshop en de aanpak van onze lesgeefster. Extra aangewakkerd om met het voorlezen aan de slag te gaan, trokken ze huiswaarts. Met andere woorden: voor herhaling vatbaar!!! 

Geen opmerkingen :