woensdag 22 januari 2014

Gedichtendag: doe je ook mee aan ons kettinggedicht?


Al sinds 2000 is Gedichtendag het grote poëziefeest van Vlaanderen en Nederland. Sinds vorig jaar betekent het bovendien ook de start van de Poëzieweek, omdat er in ons taalgebied dan te veel poëzie opborrelt om zich in één dag te laten vangen.


Samen dichten


Ook wij in de bib van Maaseik borrelen op poëtische wijze lustig mee. Of beter gezegd: jij doet mee! Want wij zetten tijdens de Poëzieweek onze leners samen aan het dichten. Het concept is simpel: wij geven één regel waarmee het gedicht begint, jij vult aan en na jou komt weer iemand anders. Zo ontstaat er een heus kettinggedicht, een gedicht dat méér is dan de som van de delen. Want vers per vers groeit het gedicht en dat wat al geschreven was, krijgt bij elke nieuwe regel ook weer een nieuwe betekenis.


Samen stilstaan


Het thema van de Gedichtendag van dit jaar is Verwondering. Want dat is precies wat goede poëzie bij je oproept. Een goed gedicht doet je stilstaan bij de dingen, doet je ze opnieuw voor het eerst ervaren.

Wil jij samen met ons één of twee regels meedichten over verwondering? Kom dan tijdens de Poëzieweek naar de bib, of doe online mee. De Poëzieweek loopt van donderdag 30 januari (Gedichtendag) tot en met woensdag 5 februari.

Geen opmerkingen :