woensdag 5 februari 2014

Poëzieweek: Evy Van Eynde in onze bibDe poëzieweek  zit er weer bijna op. Van donderdag 30 januari tot en met vandaag stond de bib helemaal in het teken van gedichten en poëzie. Dit jaar was het thema ‘Verwondering’
                                                            
Voor de leerlingen van het 6de leerjaar nodigden we Evy Van Eynde uit. Zij bewerkte haar poëziebundel Wanneer kom je buiten spelen? tot een boeiende en ook ‘verwonderlijke’ theatervoorstelling. Op haar eigen geheimzinnige manier doorliep ze verschillende korte deeltjes uit haar bundel. Hiervoor had ze allerlei attributen meegebracht.

'Wat is poëzie?', vroeg Evy aan de leerlingen. De antwoorden van de de 12-jarigen: rijmpjes, gedichten, kunst, …  Iemand verwoordde het op een mooie manier als ‘spelen met woorden’.
                                  
En wat vinden de kinderen van poëzie? Tof?  Wellicht niet?! Toch wordt er plots een bedenking gemaakt door een leerling: wel als je het zelf mag maken! Een positieve verrassing…  Fijn te horen dat kinderen toch nog warm kunnen lopen voor woordkunst!

Evy liet deze leerlingen in elk geval op een heel leuke manier proeven van poëzie. Haar poëtische ‘woorden’ waren misschien niet altijd even duidelijk - vragende blikken doken nu en dan op -  maar  ‘verwondering’ hoeft gelukkig  niet altijd begrepen te worden. Poëzie moet tot ieders verbeelding spreken. Men zou kunnen stellen dat verwondering net stopt waar begrijpen aanvat...
Volg hier de blog van Evy Van Eynde.
 

Geen opmerkingen :