dinsdag 25 maart 2014

Doe mee aan de digitale week!Ook dit jaar doet de bib van Maaseik mee met de Digitale Week, een nationaal initiatief dat erop gericht is iedereen mee te krijgen in een wereld die razendsnel vooruit gaat.

Tijdens de Digitale Week organiseren we drie mooie avondactiviteiten:

- cursus fotoalbums maken (dinsdag 22 april, 19.30 – 21.30 uur)
- infoavond e-boeken in de bib (donderdag 24 april, 19.30 – 21.30 uur)
- cursus iPad voor beginners (maandag 28 april en maandag 5 mei, 19.00 – 21.30 uur)

Deelname aan deze activiteiten is gratis. Schrijf je in via maaseik@bibliotheek.be of 089 / 56 40 74.

Daarnaast hebben we op zaterdag 26 april heel wat digitale ontdekkingen in petto! Kinderen kunnen apps komen uittesten, je krijgt uitleg over het digitale aanbod van de bib en je kan kennis maken met Linux, een gratis alternatief voor het Windows besturingssysteem van je computer.

En zit je met een computerprobleem? De computerdokter van de dienst “Handige Harry” van de stad Maaseik helpt je graag verder. Normaal is deze service er enkel voor 55-plussers en betaal je een kleine vergoeding voor een huisbezoek, maar tijdens de Digitale Week houdt hij gratis spreekuur in de bib:
 
- Maaseik (Za 26/04, 10.00 – 12.00 uur)
- Neeroeteren (Zo 27/04, 10.00 – 12.00 uur)
   
Fotowedstrijd “Grenzen”

Samen met de andere Maaslandse bibliotheken organiseren we naar aanleiding van de Digitale Week een grote fotowedstrijd. Maak de mooiste, ludiekste of origineelste digitale foto met als onderwerp “Grenzen” en win een leuke prijs. De inzendingen moeten binnen zijn vóór 25 april 2014.

De winnaar krijgt een leuke prijs, en elke deelnemer wordt wereldberoemd in het hele Maasland want alle foto’s worden op de websites van de Maaslandse bibliotheken gepubliceerd. Uiteraard dienen je foto’s ook aan enkele voorwaarden te voldoen. Die lees je hieronder.Verneem alle details over onze activiteiten in deze digitale folder of haal je exemplaar af in de bib!

De digitale week is een initiatief van Linc VZW.
De bibliotheek van Maaseik werkt samen met Vormingplus Limburg, Fotogoed, Linux-service.be, Stad Maaseik en de Maaslandse bibliotheken (Dilsen-Stokkem, Kinrooi, Lanaken en Maasmechelen).

Geen opmerkingen :