zaterdag 15 maart 2014

Jeugdboekenweek 2014: thema 'Gevaar'

Wie leest, kijkt niet om zich heen. Wie leest, kijkt in zijn hoofd. Wie leest, laat zich het hoofd op hol brengen. Maar wie leest, weet ook: niets is leuker dan lezen over gevaar.
Maar is onze jeugdbib wel veilig? Volgens het Ministerie van ondefinieerbaar punctueel nutteloze zaken niet! Te gevaarlijk, zo werd besloten op basis van 12 belangrijke vaststellingen. En de jeugdbib moet dicht!
We vroegen ons af of de leerlingen van de kleuterscholen en lagere scholen van Maaseik en Neeroeteren in staat waren om de jeugdbib te redden. Aan de hand van een interactief spel en enkele vertelmomenten maakten zowel de kleuters als de lagere schoolkinderen kennis met verschillende boeken rond het thema ‘gevaar’.  De leerlingen werden uitgedaagd om gevaarlijke opdrachten op te lossen. Door voldoende opdrachten correct uit te voeren, hebben ze bewezen dat de jeugdbib NIET gevaarlijk is! Daarom besloot het Ministerie om de jeugdbib terug te openen!
Een dikke proficiat aan alle leerlingen!

De jeugdboekenweek loopt van 15 tot 30 maart 2014 met als thema ‘Gevaar’. Kom eens neuzen in de bib tussen de boekentips in onze themastand.Geen opmerkingen :