donderdag 17 april 2014

E-boeken in de bib! (vanaf 6 mei 2014)


E-boeken lezen of digitaal lezen wint aan populariteit. Onze bibliotheek speelt in op deze groei en biedt vanaf 6 mei 2014 e-boeken aan, als aanvulling op haar fysieke collectie.

Tijdens dit pilootjaar presenteren we een Nederlandstalige collectie met een focus op boeken die in Vlaanderen worden uitgegeven. De startcollectie bevat een vierhonderdtal boeken.

Hoe werkt het? 
Voor het lezen van e-boeken heeft de lezer een app nodig. Deze app werkt zowel op Apple- als Android-toestellen. De lezer kan de app gratis downloaden via de AppStore en Google Play. De app bevat een comfortabele leesomgeving, een etalage met sorteerfunctie en een persoonlijke boekenplank.

De lezer schaft zich in de bibliotheek een e-boekenkaart aan tegen de democratische prijs van 5 euro. Daarmee kan hij drie e-boeken ontlenen voor vier weken. De e-boeken worden gedownload zodat ze ook zonder internetconnectie gelezen kunnen worden.

Binnen de muren van de bibliotheek is het lezen van alle e-boeken gratis. Daarvoor kunnen de bezoekers gebruik maken van de computers van de bib of lezen op een eigen toestel via de wifi van de bibliotheek.

Leners kunnen altijd alle boeken lezen. Er is geen beperking op het aantal lezers per e-boek

Wil je graag eerst vrijblijvend proeven?
Download de app, selecteer een boek dat je aanspreekt en lees gratis de eerste bladzijden…. Misschien krijg je daarna voldoende zin om het volledige boek te lezen? Je vindt in het aanbod ook leuke kortverhalen die je volledig gratis kan downloaden en lezen!

Deze e-boekencollectie kunnen we aanbieden dankzij Bibnet.
Bibnet is een projectorganisatie van de Vlaamse Overheid. Met Bibnet wil de Vlaamse Overheid ervoor zorgen dat bibliotheken ook in een digitale omgeving een meerwaarde kunnen betekenen voor hun publiek. Het project ‘E-boeken in de Bib’ is een nieuwe stap in de digitale ontwikkeling van de bibliotheek van Maaseik. Hiervoor werken Bibnet en de 213 deelnemende bibliotheken samen met zes gekende uitgeverijen: WPG, Lannoo, Van Halewyk, Vrijdag, Acco en Veenbos & Keuning.

Meer informatie over Bibnet en ‘E-boeken in de bib’ vind je op www.bibnet.be/eboeken. De bibliotheek geeft haar lezers dus de kans om met beperkt risico een nieuw medium uit te proberen. Heb je nog vragen of opmerkingen bij dit aanbod? Ons personeel helpt je graag op weg!

Vanaf 6 mei 2014 kan je dus e-boeken uitlenen in de bibliotheek, maar we bieden je nu al de mogelijkheid om te grasduinen in de collectie.

Geen opmerkingen :