donderdag 10 april 2014

Jeugdboekenweek 2014 met Marleen Rosiers en Yoeri SlegersTijdens de jeugdboekenweek organiseerde de bib speciaal voor alle vijfde leerjaren uit de fusie Maaseik enkele boeiende auteurslezingen. Elf klassen namen deel.


Op maandag 24 maart verwelkomden we Marleen Rosiers in de bib van Maaseik met haar spannende vertelatelier vreselijk vreemde verhalen, dat gebaseerd is op de gelijknamige jeugdboekenreeks van Chris Mould. De kinderen vertrokken samen met hoofdpersonage Stanley Buggles naar het geheimzinnige stadje Kramperduin en lieten zich onderdompelen in de meeslepende avonturen die je kan lezen in de getijdenbrug, het eerste deel van de reeks. Ze liepen daarbij piraten, weerwolven en nog veel meer duistere figuren tegen het lijf. Hoe het allemaal afloopt…? Dat verklapte Marleen niet.  Kom het zelf uitzoeken in onze bib, waar je de volledige reeks vreselijk vreemde verhalen kan uitlenen!

Op donderdag 27 maart was het de beurt aan  illustrator Yoeri Slegers. Hij zakte af naar Neeroeteren en Opoeteren voor een tekenworkshop. Daarbij toonde hij de kinderen hoe je een hoofdpersonage maakt voor een jeugdroman. Via allerlei handigheidjes en trucjes kwamen de figuurtjes langzaam tot leven. De kinderen gingen vervolgens meteen zelf aan de slag en toverden simpele “stokmannetjes” om tot kunstige personages. Na de workshop keerden de jongens en meisjes terug naar school met hun eigen tekening en een waaier aan praktische tips die hen zeker nog vaak van pas zullen komen.

Bekijk hier nog enkele foto's van Marleen Rosiers met haar vertelatelier.

Geen opmerkingen :