vrijdag 23 mei 2014

Digitale week in de bibEind april was er in de bib heel wat te beleven i.v.m computers en nieuwe media. De bibliotheek van Maaseik deed immers voor het derde jaar op rij mee met de Digitale Week, een landelijk initiatief dat erop gericht is iedereen mee te krijgen met de moderne technologieën. Een week lang kon je rekenen op gratis hulp en uitleg.

Het grootste succes was weggelegd voor de cursussen fotoalbums maken met de computer en kennismaking met de iPad. Maar ook de voorstelling van het gratis besturingssysteem Linux Ubuntu kon op veel belangstelling rekenen. Zeker voor het niet meer ondersteunde Windows XP vormt dit een interessant alternatief. De Linux testcomputer staat nog steeds opgesteld in de bib, dus kom zeker eens langs als je vragen hebt of twijfelt om de overstap te maken.

Op zaterdag 26 april hield de computerdokter van de Dienst Welzijn spreekuur in de bib en kon je heel wat digitale ontdekkingen komen doen. Ons digitale krantenarchief Gopress bijvoorbeeld, dat je als bibgebruiker ook van thuis uit kan raadplegen. Of Apps 4 Kids, waarbij we de beste gratis apps voor kinderen van 2 tot 12 jaar verzamelden op enkele demotablets.

Hierbij het lijstje met de apps, terug te vinden op BiLi Junior, de webetalage van onze jeugdafdeling.

Geen opmerkingen :