maandag 18 augustus 2014

Boekjes voor je baby en peuter

Maaseik is al sinds januari 2013 een Boekbaby-gemeente. Daarom geven we op deze blog graag regelmatig plezante boekentips voor baby's en peuters.

Potje !

Midden in het oerwoud staat op een dag een mooi blauw potje. Bij het potje ligt een briefje met: 'Op dit potje passen alleen de allerliefste billetjes.' Achtereenvolgens passeren: de zebra, de giraf, de luipaard, de slang, de olifant, de gorilla en de schildpad. Ze denken allemaal dat zij de allerliefste billetjes hebben, maar tevergeefs. Tot er een klein, lief zwart jongetje aankomt…………

Zo voelt een babydier
Eindelijk een non-fictieserie die daadwerkelijk is ontwikkeld voor de allerkleinsten. Zelfs peuters kunnen al genieten van de dieren die voorbijkomen in 'Zo voelt een babydier'. Belangrijke elementen van deze serie zijn de interactiviteit en het aanraken, waardoor de dialoog met het kind vanzelf op gang komt.


Baby op schoot : Spelletjes/Kriebeltjes/rijmpjes

Pirjo Suvilehto

Drie leuk geïllustreerde kartonboeken met een fijne voorleestekst vol frisse klanken. Bovendien vind je op elke pagina tips om het jonge kind te laten bewegen en zijn motoriek te stimuleren. Zo ontstaat een goede band tussen het kind en de voorlezer. Het kind ontdekt al op zeer jonge leeftijd hoe leuk het is om samen met boekjes bezig te zijn. Plezier verzekerd. 


Van cirkel en vierkant : vormen  
Hoeveel boekjes over cijfers, tegenstellingen, kleuren en vormen zijn er al niet verschenen voor peuters en kleuters? Dit boekje is er één uit een reeks van vier en het is prachtig. Het valt dadelijk op door zijn eenvoud, ingenieus concept, juiste formaat in dik karton. De afbeelding op de ene pagina, die er wat uitsteekt, past perfect in de enigszins verdiepte vorm op de tegenoverliggende pagina. Doe je een pagina dicht dan past het lijf van de giraf precies in de driehoek, de slang past in de spiraal en ga zo maar door. Hier is enorm over nagedacht.  Ze zijn tijdloos en gewoon prachtig van design. Een aanrader!!

Gonnie en Gijsje  
Nieuwe avonturen van de allerliefste gansjes Gonnie en Gijsje. Gonnie en Gijsje zijn vriendjes. Dikke vriendjes. Overal waar Gonnie gaat, gaat Gijsje. Of toch niet?
De supergrappige verhaaltjes spreken veel peuters aan omdat ze zo dicht bij hun belevingswereld liggen. Maar ook voor ouders valt er veel te lachen met deze boekjes.

Geen opmerkingen :