maandag 4 augustus 2014

Vakantietip: E-boeken in de bibGa je op vakantie en wil je niet met al die zware boeken zeulen? Leen dan een paar e-boeken van de bib! Lekker in alle comfort lezen op je iPad, tablet of smartphone, dat kan dus ook via de bib.

3 boeken, 4 weken, 5 euro 

Op 6 mei startte het proefproject "E-boeken in de bib" en kreeg onze collectie papieren boeken er een digitaal broertje bij: een 400-tal boeken die je kan downloaden op je tablet of smartphone en die je dus heel gemakkelijk overal bij de hand hebt.

De app die je nodig hebt om de e-boeken te lezen, kan je gratis downloaden via de Google Play Store of via de App Store van Apple (zoeken naar "E-boeken in de bib").

Voor het lenen van e-boeken zelf betaal je 5 euro voor 3 titels. Elk geleend boek blijft 4 weken lang beschikbaar in de app. Je kan van elk boek uit de collectie het begin kosteloos inkijken, alsook enkele digitale kortverhalen.

Het volledige aanbod aan e-boeken vind je op http://e-boeken.bibliotheek.be.

Hoe werkt het?
  • E-boeken lenen en lezen doe je via de app die je gratis kan verkrijgen via de Google Play Store of via de App Store van Apple (zoeken naar "E-boeken in de bib").
  • Om een e-boek te lenen via de app, moet je eerst leentegoed toevoegen aan je digitale bibliotheekaccount. Die account heet Mijn Bibliotheek. het leentegoed koop je d.m.v. een e-boekenkaart aan de balie van de bib.
  • Op het moment dat je je leentegoed inwisselt, leen je het boek voor 4 weken. Het wordt dan ook offline beschikbaar. Na 4 weken verdwijnt het automatisch uit de app.

Steun ons proefproject!

Wij geloven dat de bibliotheek zeker een rol heeft te spelen op het vlak van e-boeken. Als bibliotheek willen we namelijk inzetten op een inclusieve digitale samenleving, waarbij iedereen op een veilige en gebruiksvriendelijke manier kan proeven van deze nieuwe manier van lezen. Wij hopen daarom dat dit proefproject een succes wordt dat ook na 6 mei 2015 verder verlengd wordt. Maar daarvoor rekenen we natuurlijk op jou: download de app, koop eens een e-boekenkaart en geef ons zeker ook jouw mening via maaseik@bibliotheek.be.

Alle verdere info over het project "E-boeken in de bib" vind je op onze webetalage.

Geen opmerkingen :