donderdag 2 oktober 2014

"Kinderfeest" in de jeugdbibliotheek: schrijf je nu in!Op onze verwendag van zaterdag 18 oktober organiseren we een geweldig kinderfeest. Samen duiken we de wereld in van "De Scharlaken Pompelmoes".

Loopt er bij jouw thuis een kleine avonturier rond van 8 jaar of ouder? Schrijf hem of haar dan snel in voor deze ludieke interactieve workshop. Zelf kan je op onze verwendag deelnemen aan een heuse chocoladeproeverij of genieten van alles wat de bib je verder nog te bieden heeft.

Speel honger de wereld uit

Eén op acht mensen in de wereld lijdt honger terwijl er meer dan genoeg voedsel is om iedereen te voeden. Dat is ronduit onaanvaardbaar! Rond het recht op voedsel weeft het jeugdboek De Scharlaken Pompelmoes van Wout Thielemans een grappig verhaal waar ook een heel tof luisterboek van werd gemaakt (dat natuurlijk verkrijgbaar is in de bib).

In de workshop op basis van dit verhaal trekken we samen met de Scharlaken Pompelmoes ten strijde tegen de gemene koning en de vuurspuwende draak, om zo honger de wereld uit te helpen.
Een fantasieverhaal en een uitdagend spelbord vormen de rode draad langs verschillende speelse opdrachten die kinderen betrekken bij Noord-Zuidthema’s.

Ontdek ook onze workshop "Chocolade" voor volwassenen op dezelfde dag!


Praktische info

  • Waar: Bibliotheek Maaseik
  • Wanneer: Zaterdag 18 oktober 2014
  • Hoe laat: 10.00 - 12.00 uur
  • Max. aantal deelnemers: 15
  • Inschrijven: 089 56 40 74 of maaseik@bibliotheek.be

Deze workshop kadert in het project "Laat je strikken voor de wereld", een initiatief van 11.11.11, de koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging en de Provincie Limburg, in samenwerking met de Limburgse Nood-Zuidorganisaties. Meer info vind je op www.laatjestrikken.be

1 opmerking :

Patrick zei

Maar dit lijkt mij gezellig. Mijn dochter houdt van lezen en vind het ook echt super dat ze daar haar feest kan geven. Top!