woensdag 10 december 2014

Bib Maaseik sleept 'Zilveren bib web award' in de wachtOp maandag 8 december vond in de Bibliotheekschool Gent de uitreiking plaats van de Bib Web Awards. Hiermee worden verdienstelijke websites en webtoepassingen binnen de Vlaamse Bibliotheek-, documentatie- en informatiesector onder de aandacht gebracht.

Onze bib haalde in 2012 een Gouden Bib Web Award binnen in de categorie 'Vree Mediawijs' met het project Digital Storytelling. In 2010 gingen we aan de haal met een Zilveren Bib Web Award voor onze Twitter.

In de digitale wereld evolueert alles razendsnel. Voor deze derde editie werden 6 nieuwe categorieën in het leven geroepen met welluidende namen zoals ‘@ your service’, 'E-talage’, ‘Iedereen doet mee’ en ‘Groot Gezien'. De cursisten van het graduaat BDI-kunde en hun docente Eva Simon selecteerden voor elke categorie een aantal genomineerden.

In oktober vernamen we dat onze bib voor de derde keer op rij genomineerd werd.  De jury vond ons gebruik van sociale media namelijk zó verdienstelijk dat we een plaats bij de genomineerden verdienden in de categorie 'E-talage: collectie in de online kijker'. We lanceerden een oproep om voor ons te stemmen. Het publiek (7132 stemmers) en een vakjury droegen elk voor 50 % bij aan het eindresultaat.

Alle genomineerde bibliotheken ontvingen een uitnodiging voor de plechtige uitreiking van de Bib Web Awards in de bibliotheekschool van Gent, waarop wij spijtig genoeg niet aanwezig konden zijn.  Eerst kwamen enkele speciale prijzen aan bod. Special Guest Kamagurka overhandigde de publieksprijs aan Kenniscentrum ARhus Roeselare. Het crowdfunding project  Boekensteun ontving de prijs van de bibliotheekschool. De experten van de vakjury wisten Tijd voor 80  van Studio Alijn het meest te waarderen.

En jawel…. Ook wij vielen een derde keer in de prijzen! We werden namelijk beloond met een zilveren Bib Web Award  voor de  mooie promotie van nieuwe aanwinsten op onze website http://maaseik.bibliotheek.be, waarbij ook Bili Junior als pagina voor de jeugdcollectie niet onvermeld bleef. Het goud in de categorie 'E-talage' was bestemd voor het  Stadsarchief Ieper, dat haar collectie tot leven weet te brengen op haar facebookpagina en in 3D op de website van Westhoek verbeeldt.


Natuurlijk is het hele bibteam trots en blij met deze beloning voor onze inspanningen. Bedankt aan initiatiefneemster Eva Simon en haar studenten! Dankzij jullie heeft een ruim publiek op een speelse manier wederom kennis gemaakt met een gevarieerd gamma aan creatieve webtoepassingen uit de bibliotheeksector. Ook de aandacht en bemoedigende reacties die de laatste weken onze richting uitkwamen zijn hartverwarmend! Hartelijk dank aan de juryleden en aan iedereen die voor ons gestemd heeft!

Lees hier het volledige verslag van de uitreiking met alle winnaars per categorie. 

Meer info over de Bib Web Awards 2014
Blog: http://bibwa2014.blogspot.com
Twitter: http://www.twitter.com/bibwa2014
Facebook: http://www.facebook.com/bibwa2014

Geen opmerkingen :