vrijdag 16 januari 2015

Wandelen door het Tramuntanagebergte op Mallorca met Emile Hermkens

Sinds Emile Hermkens en zijn vrouw Francien in 2006 eerder toevallig verzeild geraakten op Mallorca zijn ze er niet meer weg te slaan.

Waarom?
Dat vernamen een 15-tal geïnteresseerde aanwezigen tijdens zijn passionele uiteenzetting op 14 januari in onze bib!Wandelen door het Tramuntanagebergte op Mallorca: Emile en Francien krijgen er maar geen genoeg van. Elk jaar reizen ze twee keer naar het Spaanse eiland en ze ontdekken er telkens nieuwe verrassende plekjes om te wandelen. Vanuit hun vaste pleisterplaats Port de Soller  hebben ze ondertussen ongeveer de hele westelijke Zuid-Noordlijn doorkruist. We mogen Emile een echte ambassadeur van het eiland noemen. Hij weet niet alleen heel veel over de landschappen, lokale gewoonten en geschiedenis, hij kan er ook heel bevlogen over vertellen. Ondertussen mocht het publiek smullen van zijn prachtige foto's. 

"Onze favoriete wandeling op Mallorca: vanaf de Cala de Deià via Bens d'Avall naar de Muleta Gran. Daar, bij 'onze' olijfboom (geschatte ouderdom meer dan 6 eeuwen!) houden we even rust. Over het stukje tot aan Bens d' Avall (ongeveer 4,5 km) doen we ruim 4 uur: puzzeltocht door voortdurende veranderingen ten gevolge van de weersomstandigheden."
Mijn goesting om zelf de stoute (wandel)schoenen aan te trekken en in Emile en Francien's voetsporen op ontdekkingstocht te vertrekken is na deze geslaagde presentatie alvast gewekt!


Geen opmerkingen :