woensdag 20 mei 2015

Nieuwe boeken voor de basisscholen van Dorne, Opoeteren en Voorshoven

Op de speelplaats van de basisschool "Hink Stap Sprong" in Opoeteren met de kinderen van het tweede leerjaar

Vandaag ontvingen de basisscholen van Dorne, Opoeteren en Voorshoven een aantal spiksplinternieuwe boeken voor hun schoolbibliotheek.

Toen de uitleenposten van Dorne, Voorshoven en Opoeteren gesloten werden,  besliste het stadsbestuur dat de plaatselijke basisscholen hiervan geen hinder mochten ondervinden. Bij de sluiting ontvingen zij daarom een groot deel van de jeugdcollecties van de gesloten bibliotheken.

Jeugdboeken verouderen echter snel. Om de collecties up-to-date te houden, voorziet de bib van Maaseik om de twee jaar een speciaal budget om nieuwe collecties aan te kopen voor deze scholen. Eind 2014 werd voor elke school een 120-tal nieuwe boeken aangeschaft en uitleenklaar gemaakt door het bibpersoneel. Vandaag mocht schepen Myriam Giebens deze mooie boeken overhandigen, samen met Sabine, één van onze medewerksters van de jeugdafdeling.

De directies, leerkrachten en vooral de kinderen reageerden zeer enthousiast op de nieuwe collecties. Op de bijgevoegde foto's zie je een aantal leerlingen van elke school. Meer foto’s kan je hier bekijken.


De kinderen van het vierde leerjaar in de klas met de nieuwe boeken voor hun schoolbibliotheek "Kornuit" in Dorne
Op de speelplaats van de basisschool "Oogappel" in Voorshoven met de kinderen van het vierde leerjaar

Geen opmerkingen :