woensdag 24 juni 2015

Schrijf je in voor het nieuwe seizoen van onze leesclub! VOLZET! 


In het najaar start de bibliotheek van Maaseik (i.s.m. Davidsfonds Maaseik) met het twaalfde seizoen van de leesclub.

Wat staat er op het programma?

Woensdag 30 september 2015 
“Veldslag om een hart: het verhaal van Helena” / Michael De Cock (bewerking van “de Ilias” van Homeros)
Voor de 70ste bespreking (!)  van onze leesclub hebben we gekozen voor het allereerste epische verhaal uit de Westerse literatuur! We lezen de jeugdbewerking van Michael De Cock met illustraties van Gerda Dendooven (winnaar Boekenleeuw 2015), maar refereren tijdens de bespreking naar de originele tekst  van Homerus. Iedere deelnemer ontvangt bij het afhalen van het boek bijkomend een aantal fotokopieën met uittreksels uit de originele tekst in vertaling. 

Woensdag 28 oktober 2015
“Als op een winternacht een reiziger” / Italo Calvino

Als op een winternacht een reiziger (1979) is de bekendste roman van de Italiaanse auteur Italo Calvino  en één van dé literatuurklassiekers uit de 20ste eeuw!


Woensdag 16 december 2015
 “Bezonken rood” / Jeroen Brouwers
We wilden al lang eens iets van Jeroen Brouwers lezen, dus waarom niet starten met zijn vroege meesterwerk bezonken rood uit 1981?
Te noteren: op dinsdag 2 februari 2016 staat in het CC Maasmechelen een theaterbewerking van dit boek op het programma.   
Woensdag 10 februari 2016
“Just kids: de geschiedenis van een vriendschap” / Patti Smith
In Just kids beschrijft de Amerikaanse zangeres, dichteres en kunstenares Patti Smith haar relatie met de controversiële fotograaf Robert Mapplethorpe.  De “Godmother of Punk” (zoals Patti wel eens genoemd wordt) won er in 2010 de American National Book Award non fiction mee.
Te noteren: op woensdag 17 februari 2016 komt Laurens Leurs (directeur Cultuurcentrum Achterolmen Maaseik, muzikant  - o.a. bij The Romans - en popkenner) een muzikale lezing verzorgen over de muziek die in dit boek aan bod komt. 

Woensdag 23 maart 2016

“De vreemdeling” / Albert Camus
De vreemdeling (1942) van de Franse auteur Albert Camus belandde  in 1999 op nummer één in Le Mondes verkiezing van de beste 100 Boeken van de Eeuw. In 2002 werd het boek ook opgenomen in de lijst van 100 beste boeken uit de wereldliteratuur, samengesteld op initiatief van de gezamenlijke Noorse boekenclubs en de Zweedse Academie. Ideaal leesvoer dus voor onze leesclub!

Woensdag 18 mei 2016
“Het boek S” / Doug Dorst & JJ Abrams
Voor de 75ste bespreking (!) moesten en zouden we iets heel speciaals selecteren. Het boek “S”  zal je niet aantreffen in onze bibliotheekcollectie en ook de meeste collega-bibliotheken wagen zich niet aan dit schitterende, schokkende, sublieme, subtiele schrijfsel. Toch willen we onze leesclubleden deze bijzondere leeservaring niet onthouden! Daarom hebben we afgesproken dat elke deelnemer dit hebbeding zelf in huis gaat halen. Iedereen koopt dus zijn/haar eigen exemplaar. Dit kan via de bibliotheek geregeld worden, wij genieten namelijk van mooie kortingen op de winkelprijs. Praktische info hierover volgt tijdens de eerste leesclubbespreking. 

Praktische informatie

De besprekingen vinden telkens plaats van 19.30 uur tot 21.30 uur.
Begeleiding: Marietje Broens

Maximum aantal deelnemers: 20 
Kostprijs: 20 euro  
Van de eerste vijf boeken stellen we de fysieke exemplaren tijdig ter beschikking, het zesde boek wordt door iedere leesclubdeelnemer aangekocht.

Wil je graag deelnemen?
Bezorg ons dan zo snel mogelijk je naam, voornaam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en geboortedatum via maaseik@bibliotheek.be. Vergeet echter vooral niet het bedrag te storten op het volgende rekeningnummer van Stad Maaseik: BE61 0910 1254 0917. Vermeld in de mededeling de naam van de deelnemer + “leesclub bibliotheek”. 
Opgelet: de leesclub is ondertussen volzet!


Opgelet: de inschrijving is pas geldig na ontvangst van de betaling!

Geen opmerkingen :