woensdag 2 september 2015

Ontdek de TOP 25 Verborgen parels van de Bibliotheek!

Bibliotheekweek (1 – 18 oktober 2015) 
Verborgen Parels: stem voor de Top 25 

  'Verborgen Parels’, dat wordt het centrale thema van de jaarlijkse bibliotheekweek.

Bibliothecarissen en bibliotheekmedewerkers gingen in juni samen op zoek naar boeken die ondergesneeuwd raakten in de veelheid van publicaties. Onder het motto ‘verborgen parels’ plaatsen ze dit najaar 25 Nederlandstalige titels uit de 21ste eeuw, die onterecht onder de radar bleven, in de kijker.

Van 1 tot 18 oktober kan het publiek stemmen voor deze “Top 25 Verborgen Parels” op 


Je hoeft het boek niet gelezen te hebben, want je kan op 2 manieren stemmen:
 "Dit boek zou ik willen lezen" of   "Dit boek is een aanrader"
 Laat tijdens het stemmen je e-mailadres achter en maak kans op een gratis i-pad!

Eind oktober stellen de bibliotheken een “Best of” van de top 25 drie maanden lang gratis ter beschikking als e-boek via een tijdelijke lees-app. Een cadeautje van de Bib aan alle lezers!

Bezoek de bib en maak kennis met de 25 verborgen parels en bijhorende auteurs via de themastanden in onze bib of neem een kijkje op onze webetalage.  En… Twee auteurs komen hun verborgen parel zelf in onze bib voorstellen tijdens een auteurslezing.

Wat staat er allemaal op het programma in Maaseik? 

Auteurslezing Marleen Sijbers 
Woensdag 7 oktober 2015 om 20.00 uur Marleen Sijbers is afkomstig uit Neeroeteren. Ze komt vertellen waarom ze schrijfster geworden is. Daarbij leest ze voor uit haar bundel Zicht op, een verzameling van nieuwe en reeds gepubliceerde gedichten en cursiefjes.

Reactie van een lezer : “Ze vat je van bij het begin van iedere tekst bij de kraag. Met haar sprankelende taal vertelt ze je telkens weer een boeiend verhaal.”

Deelname aan deze lezing is gratis, meld je aan (maaseik@bibliotheek.be of 089 564 074).

Verwendag in de bib 
Zaterdag 10 oktober 2015, 10.00 - 15.00 uurLaat je net als de vorige jaren verrassen door onze fijne versnaperingen! Tussen de verwennerij door, kan je van 10.00 tot 12.00 uur deelnemen aan een reisbabbel met als thema “Fietsen en wandelen met de GPS”. Wil je graag je ervaringen delen met andere reizigers? Meld je aan (maaseik@bibliotheek.be of 089 564 074)

Auteurslezing Diane Broeckhoven 
Woensdag 14 oktober 2015 om 20.00 uur            
Diane Broeckhoven leest voor en vertelt uit haar werk, in het bijzonder uit De buitenkant van meneer Jules, dat in de “Top 25 Verborgen Parels” prijkt.

Aan het geordende en bijna als in een ritueel verlopende samenzijn van het bejaarde echtpaar Alice en Jules komt abrupt een eind wanneer Jules, die naar loffelijke gewoonte 's morgens de koffie heeft gezet, door Alice dood wordt aangetroffen in de sofa. Alice kan nu eindelijk de dingen vertellen die ze nooit eerder heeft durven uitspreken.

 “De buitenkant van meneer Jules” is een tekst waarin geen woord te veel staat en daar zijn opmerkelijke spankracht aan ontleent”. (De Leeswolf)

Deelname aan deze lezing is gratis, meld je aan (maaseik@bibliotheek.be of 089 564 074).


Voor deze auteurslezing ontvangt de bibliotheek een subsidie van het Vlaams Fonds voor de Letteren.


Muziek produceren met de computer 
Donderdag 15 oktober 2015, 19.00 – 20.00 uur 
Voor iedereen vanaf 12 jaar! 
Musicasa, het centrum voor opleidingen in muziek en productie, maakt een tour doorheen de Vlaamse bibliotheken en houdt daarbij ook halt in de bib van Maaseik.

Heb je je al eens afgevraagd wat muziek produceren eigenlijk is, hoe het werkt en wat je er allemaal voor nodig hebt? In de workshop "muziek maken met de computer" kom je het allemaal te weten.

Musicasa neemt je mee in de wondere wereld van de muziekproducer tijdens een interactieve 1-uur durende workshop, gegeven door professionele producers met muziek in hun aderen. Laat jouw muzikaal talent botvieren en wie weet creëer je samen met de medebelangstellenden een nieuwe hit!

Deze workshop is een kennismakingsworkshop en is gericht naar mensen zonder ervaring maar met een gezonde interesse en fascinatie voor muziek. Alle materiaal voor deze workshop wordt voorzien door Musicasa.

Deelname is gratis, meld je aan (maaseik@bibliotheek.be of 089 564 074).

Auteurslezing Louis Van Dievel 
Woensdag 25 november 2015 om 20.00 uur
Louis Van Dievel leest voor en vertelt uit zijn werk, in het bijzonder uit De Pruimelaarstraat, dat in de “Top 25 Verborgen Parels” prijkt.

Begin jaren 1970 maakt Staf Van Eyken, alias 'de Vampier van Muizen', de streek van Mechelen onveilig als moordenaar en verkrachter. De arrestatie van de gevreesde seriemoordenaar zet de buurt op zijn kop: relaties beginnen te schuiven, maskers vallen af, goed bewaarde geheimen komen aan het licht en brengen sommige buurtbewoners in het nauw.

 “Op treffende wijze weet de auteur deze volkse figuren een eigen stem te geven, een aanpak die doet denken aan de fragmentarische romans van Louis Paul Boon en, omwille van het onderliggende drama, ook enigszins aan “In cold blood” van Truman Capote.“ (De leeswolf)

 Deelname aan deze lezing is gratis, meld je aan (maaseik@bibliotheek.be of 089 564 074).

Geen opmerkingen :