donderdag 5 november 2015

Davidsfonds Academie met Peter Verlinden in de bib

Media aan de macht

Internationale conflicten in het nieuwsDocent: Peter Verlinden, journalist

De foto van een naakt meisje dat schreeuwend wegvlucht na het napalmbombardement in Vietnam. Het is een van de iconische oorlogsbeelden die op ons collectieve netvlies gebrand staat. Maar hoe komen internationale conflicten in het nieuws? Wie bepaalt wat er in de media komt? En wat is de invloed van de media op de conflicten zelf?

Journalist en KU Leuven-docent Peter Verlinden neemt u mee achter de schermen van de media en toetst de praktijk aan de theoretische modellen. De werking van internationale persagentschappen en de nieuwsgaring door een omroep als de VRT zijn het vertrekpunt om te onderzoeken waarom bepaalde conflictsituaties in de wereld meer aandacht krijgen dan andere. Met de 'Arabische Lente', de oorlogen in en om Syrië en Irak en de aanhoudende conflicten in Afrika (vb. Congo, Centraal-Afrikaanse Republiek ) gaat het om  een bijzonder actueel onderwerp.

Data: vrijdag  29 januari, 5, 19 en 26 februari 2016 van 14.00 tot 16.00 uur.
Deelnameprijs: € 58 (€ 52 met Davidsfonds Cultuurkaart) - inclusief syllabus en koffieDavidsfonds Academie is een organisatie van het Davidsfonds met medewerking van Bib Maaseik.

Tel.: +32 89 564 074 (bibliotheek) of +32 89 567 440 (Davidsfonds)
Email: maaseik@bibliotheek.be  of maaseik@davidsfonds.net
Info: maaseik.bibliotheek.be of www.maaseik.davidsfonds.be


Geen opmerkingen :