zondag 20 december 2015

Auteurslezing Louis Van Dievel (nieuwe datum!)

Woensdag 24 februari 2016 om 20.00 uur
Bib Maaseik 
Louis Van Dievel is schrijver, journalist en senior writer bij VRT-nieuws. 

Hij was lang als journalist actief bij de VRT, met enkele korte zijsprongen naar VTM.  Vandaag is hij moderator en senior writer bij deredactie.be, de website van de VRT.

Als schrijver werd Louis Van Dievel bekend dankzij De Pruimelaarstraat. Daarin grijpt hij terug naar het begin van de jaren zeventig, toen een seriemoordenaar en verkrachter de streek van Mechelen terroriseerde. Voor dit boek kreeg hij een nominatie voor de Libris Literatuur Prijs, nadien werd het bewerkt door het theatergezelschap 't Arsenaal uit Mechelen. 

Voor zijn werk Hof van Assisen behaalde Van Dievel de Hercule Poirotprijs en werd hij genomineerd voor de Diamanten Kogel. Een misdaadroman met vooral aandacht voor de werking van het assisenhof zelf.

Zijn laatste roman Vicky & John (2015) is opnieuw een voltreffer en wordt binnenkort verfilmd.

Louis Van Dievel is een enthousiaste en bevlogen spreker! Hij komt vertellen over zijn werk en leest daarbij stukjes voor.

Nog tot 20 januari kan je zijn bekendste boek, De Pruimelaarstraat, gratis als e-boek lezen via de Verborgen Parels-app (zie www.verborgenparels.be).

Deelname aan deze lezing is gratis, meld je aan (maaseik@bibliotheek.be of 089 564 074).

Meer info 
De website van Louis Van Dievel
Alle boeken van Louis Van Dievel die beschikbaar zijn in onze bib

Geen opmerkingen :