vrijdag 29 januari 2016

Creatieve kindervakanties in de bib met Koning Kevin

Volgende zomer strijkt Koning Kevin opnieuw neer in onze bib! In samenwerking met de bibliotheek en het archeologisch museum kunnen kleuters en kinderen dus voor het tweede jaar genieten van creatieve vakantiekampen! Het gaat om vakanties zonder overnachting. De deelnemers gaan iedere dag naar huis en komen de volgende dag weer terug.

Lees snel verder en ontdek welke vakanties Koning Kevin dit jaar in petto heeft voor Maaseik! 

Verdwalen in Verhalen (4 - 8 juli 2016) Wat als een boek tot leven kon komen? Wat als jij mee in dat levende boek kon duiken? Misschien zit er wel een walvis in? Een verdwaalde bosnimf of een boze prinses? De bibliotheek heeft heel wat boeken om samen in te verdwalen. We zoeken de weg en spelen en knutselen erop los vanuit de verhalen die we tegenkomen. Duik je er mee in?

Verdwalen in Verhalen is een ontdekvakantie. We gaan aan de slag vanuit verhalen en laten onze fantasie de vrije loop. Op de laatste dag zijn alle ouders welkom om 17.00 uur voor een verhalenmomentje samen met hun kinderen. Voor de allerkleinsten focussen de begeleiders extra op het individuele proces van elke kleuter en op het leren samenspelen en samenwerken.

Schrijf je nu in! 
voor kinderen geboren in 2007 - 2009:  Klik hier om in te schrijven
voor kinderen geboren in 2010 - 2011:  Klik hier om in te schrijven

De verborgen verhalenspeeltuin (22 - 26 augustus 2016)


Er is een verborgen speeltuin waar alle verhalen en vertelseltjes graag gaan spelen. Ze gaan graag van de glijbaan en rennen erop los in het gras! Soms schommelen ze, soms ook niet. Maar er zijn ook verhalen die bedolven zijn onder dikke lagen stof en niet kunnen spelen. Verhalen uit een ver verleden, klevend aan overblijfselen van vroeger. We vinden ze in het museum achter glas en vitrines. We blazen ze nieuw leven in en verzinnen lekker ons eigen verhaal! Want ook de bib heeft ons heel wat te vertellen, net als de tekeningen van Kaatje! Hoe zal ons verhaal er uit gaan zien als we ermee klaar zijn?

De verborgen verhalenspeeltuin is een speelse kunst-educatieve beeldvakantie voor kleuters en kinderen in samenwerking met Kaatje Vermeire, een illustratrice, als externe specialist. Vanuit het Archeologisch Museum en de input die we krijgen van Kaatje maken we ons eigen verhaal. Op het einde van de vakantie tonen we ons verhaal aan iedereen die het zien wil! Voor de allerkleinsten focussen de begeleiders extra op het individuele proces van elke kleuter en op het leren samenspelen en samenwerken.

Schrijf je nu in! 

Voor kinderen geboren in 2007 - 2009: Klik hier om in te schrijven
Voor kinderen geboren in 2010 - 2011: Klik hier om in te schrijven

Download hier de volledige brochure van Koning Kevin met het zomeraanbod voor 2016Geen opmerkingen :