zaterdag 5 maart 2016

Jeugdboekenweek (5 – 20 maart 2016) : "Weg van de stad"


De Jeugdboekenweek is het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen.  Veertien dagen lang zetten scholen, bibliotheken en boekhandels de mooiste jeugdboeken in de kijker. Het thema is dit jaar “Weg van de stad”.

Blijf je het liefst ver weg van de stad of bén je weg van de stad? Waar woon jij? In een drukke stad? Op een rustig plekje op het platteland? Aan de rand van de stad? Hier of aan de andere kant van de wereld? We hebben het over steden, dorpen en landen, woonmogelijkheden, duurzaamheid, de stad in transitie en superdiversiteit. En dat alles in boeken. Uiteraard.

In onze bib is er tijdens de jeugdboekenweek weer heel wat te beleven!  De klassen van het derde leerjaar komen langs om het nieuwe jeugdboekenweekspel te spelen en de klassen van het vierde leerjaar worden getrakteerd op twee boeiende auteurs, namelijk Jef Aerts en An Melis. Natuurlijk zetten we ook onze meest  toepasselijke jeugdboeken tijdens de hele periode extra in de kijker.

Meer informatie over de Jeugdboekenweek vind je op www.jeugdboekenweek.be en boekentips op onze webetalage (http://maaseik.bibliotheek.be/Bib/Maaseik-Junior.html)

Geen opmerkingen :