dinsdag 14 juni 2016

Feestelijke afsluiting "taalstimulering voor anderstalige kinderen"


Seizoen 2015-2016 van onze taalstimulering voor anderstalige kinderen van 4 tot 8 jaar zit er weer op. Op zaterdag 11 juni 2016 organiseerden we de  feestelijke afsluiting in de bib van Maaseik.

Een 15-tal ouders werd getrakteerd op de gesmaakte workshop Taal is plezier.  Daarvoor waren de beren van Heusden-Zolder uitgenodigd (Het Berenhuis).

Gerlinde Gilissen van het Berenhuis gebruikte een roze schilderij als basis. Heel interactief bouwde ze  samen met de ouders haar verhaal op - een verhaal waarin  taal een belangrijke rol speelt.

Na afloop kwamen de vragen spontaan, vragen zoals:
"Vanaf wanneer praat je als anderstalige Nederlands met je kindje?"
"Gebruik je alleen maar je thuistaal of alleen maar Nederlands?"

Het komt erop neer dat het belangrijk is dat ouders hun kinderen zoveel mogelijk in taal onderdompelen. Dit kan door te vertellen, verhalen voor te lezen, alles te benoemen, ...

Een 20-tal kinderen nam intussen ijverig deel aan een knutselactiviteit, waarbij ook schepen Myriam Giebens een handje kwam toesteken.

Tenslotte ontvingen alle jonge deelnemertjes een diploma + geschenkje van Schepen Myriam Giebens.

We wensen iedereen een fijne vakantie toe en kijken ernaar uit deze kinderen volgend schooljaar even enthousiast terug te zien! In september starten we er opnieuw mee.

Meer info: maaseik@bibliotheek.be of 089 564 074

 

Geen opmerkingen :