woensdag 18 januari 2017

Boekbaby’s wordt Boekstart!

Taal is van iedereen: Boekstart in Maaseik en Kinrooi

Jonge ouders en hun kleine kinderen op een plezante manier in contact brengen met boeken, dat is de bedoeling van "Boekstart" (vroeger bekend als Boekbaby's), een project speciaal voor de allerkleinsten. De bibliotheken van Maaseik en Kinrooi willen samen met Kind & Gezin meer boeken verspreiden in gezinnen met jonge kinderen die nog niet naar school gaan.

Slimme baby's
Kinderen van bij de geboorte laten kennismaken met boeken, liedjes, versjes en verhalen, heeft een positieve invloed op hun taalontwikkeling. Ze leren veel nieuwe woorden en zinnen, raken vertrouwd met taal en kunnen sneller lezen. Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en beluisteren zorgt bovendien voor een goede band tussen ouders en kinderen.

Gratis boekenpakketjes
Wanneer ouders met hun baby van 6 maanden naar het plaatselijk consultatiebureau van Kind & Gezin gaan, ontvangen ze daar een gratis babypakketje.
Heeft het kindje de leeftijd van 15 maanden bereikt, dan ontvangen de ouders een uitnodiging van het consultatiebureau om een peuterpakket af te halen in de bibliotheek van Maaseik of Kinrooi. 

Woon je in Maaseik? Haal het peuterpakketje af in de bib van Maaseik of Neeroeteren.
Woon je in Kinrooi? Haal je peuterpakketje af in de bib van Kinrooi of in één van de 3 uitleenposten.

Ook baby's en peuters kunnen lid worden van de bib
Maak je baby, peuter en/of kleuter gratis lid van de bibliotheek en geniet van het rijke aanbod. In de bibliotheken vind je namelijk heel wat boekjes die al vanaf de eerste maanden door je kindje gesmaakt worden. Ook regelmatig voorlezen is heel belangrijk, onze bibliotheekmedewerkers helpen je daarbij graag op weg.

Wie organiseert Boekstart?
Boekstart is een project van Iedereen Leest i.s.m. Cultuurconnect, Provincie Limburg, de stad Maaseik, de gemeente Kinrooi en Kind & Gezin. 
Via het consultatiebureau worden bijna alle baby’s en hun ouders bereikt, op verschillende momenten. In Maaseik zijn volgende partners bij de organisatie betrokken: de bibliotheken van Maaseik en Kinrooi, het consultatiebureau van Kind & Gezin, de stedelijke diensten kinderopvang, welzijn en maatschappelijke integratie en het provinciaal Steunpunt Onderwijs.


Van een goede en gratis boekenstart gesproken!

Voor meer informatie over Boekstart kan je terecht in je bibliotheek, je Kind & Gezin consultatiebureau of op de website www.boekstart.be.

Geen opmerkingen :