maandag 30 januari 2017

Schrijf je kind(eren) nu in voor creatieve vakanties in de bib!

Sinds enkele jaren organiseert de jeugdwerkorganisatie Koning Kevin leuke creatieve vakanties voor kinderen in onze bibliotheek.Ook deze zomer staan er 2 toffe vakanties op het programma voor kinderen geboren in 2008, 2009, 2010, 2011 en 2012.

Dingen in mijn hoofd
van maandag 3 juli t.e.m. vrijdag 7 juli 2017


De museumzalen staan vol met grote voorwerpen en hele kleine dingen. De bib staat vol met dunne en dikke prentenboeken. Ze vertellen allemaal een verhaal. Tijdens "Dingen in mijn hoofd" duiken we onder in de verzameling van het museum en de boeken van de bib. Wat zie je? Waarom zie je dat? Vind je het mooi? Wat zou het nog kunnen zijn? De verhalen die we vinden, zijn een startpunt om te spelen, zelf kunst te maken en avonturen te beleven.

Tijdens Dingen in mijn hoofd staan fantasie, kijken naar kunst en van daaruit zelf dingen maken centraal. We spelen in de ruimtes van het museum en de bibliotheek. Tijdens deze vakantie werken we meestal in twee groepen vanuit hetzelfde thema.

Het bibberende standbeeld
van maandag 21 augustus t.e.m. vrijdag 25 augustus 2017Het bibberende standbeeld is het pronkstuk van het museum: een uniek stuk dat miljoenen euro's waard is. Het museum heeft een uitgebreide collectie waar iedereen heel trots op is. Maar op een dag begint er vanalles te verdwijnen! Wat heeft de bewaker gezien? Of weet de dame aan het onthaal soms iets meer? Wie steelt er uit onze collectie en valt alles nog te redden? We gaan op zoek in de bib naar informatie over mysteries en ontdekken een magisch boek dat ons kan helpen.

"Het bibberende standbeeld" is een queestevakantie, waarbij de deelnemers in een verhaal terecht komen en er zelf deel van worden. Er is een focus op inleving en fantasie, vanuit de collectie van het museum en de bibliotheek.

----

Schrijf je kind(eren) snel in!

Alle info vind je terug op www.koningkevin.be of in de gratis brochures die je in de bib van Maaseik kan meenemen. 

Geen opmerkingen :