woensdag 25 oktober 2017

Bib Web Awards 2017: valt Bib Maaseik in de prijzen dankzij onze actie rond het Maaseiker dialect? Stem voor uw bib!

Op 4 december 2017 reikt de Bibliotheekschool van Gent voor de vierde keer de Bib Web Awards uit voor verdienstelijke websites en -toepassingen binnen de Vlaamse Bibliotheek-, documentatie- en informatiesector. 

De bib van Maaseik is voor de vierde keer op rij genomineerd voor deze  prijzen.
Dit hebben we o.a. te danken aan onze acties rond het Maaseiker dialect, die we in het voorjaar organiseerden. Maar dat is niet alles, we haalden nog een tweede nominatie binnen!

Je kan dus twee keer stemmen voor uw bib!
Onze eerste nominatie vind je  terug in de categorie “Trending”. Die categorie is voorbehouden voor technologisch vernieuwende projecten. Wij danken deze nominatie aan de manier waarop de bibliotheek werkt met augmented reality om collecties in de kijker te plaatsen. Daarvoor maken we gebruik van de app "Aurasma". Lees hier hoe dit precies werkt en probeer het gerust eens uit tijdens uw volgende bibliotheekbezoek (als je het nog niet kent). 

Ons project ter promotie van het Maaseiker dialect kreeg een nominatie in de categorie “Tous ensemble”. In die categorie gaat het om digitale projecten waarbij participatie van het publiek een belangrijke rol speelt. Denk maar aan al die filmpjes in het Maaseiker dialect, die dankzij jullie allemaal vlotjes hun weg vonden op facebook en andere sociale media. Herbekijk ze hier op het youtubekanaal van de bib.  

Helpen jullie ons om twee gouden Bib Web Awards binnen te halen voor Maaseik? Breng HIER uw stem uit in de twee categorieën waarin we genomineerd zijn (categorie 1: "Trending" en categorie 6: "Tous ensemble"). Vergeet vervolgens niet op "gereed" te klikken
De stemmen van het publiek en de vakjury bepalen elk voor 50% het eindresultaat. Je kan stemmen tot en met vrijdag 10 november 2017. Uw stem voor onze bib maakt dus wel degelijk een verschil!

Ter herinnering:

In 2012 haalde onze bib een Gouden Bib Web Award binnen in de categorie 'Vree Mediawijs' met het project Digital Storytelling. In 2010 gingen we aan de haal met een Zilveren Bib Web Award voor onze Twitter. Ook in 2014 haalden we een Zilveren Bib Web Award dankzij onze verdienstelijke webetalage.

Meer info over de Bib Web Awards 2017

Blog: 
http://bibwa2017.blogspot.com
Twitter: 
http://www.twitter.com/bibwa2017
Facebook: 
http://www.facebook.com/bibwa2017 

Geen opmerkingen :