maandag 12 januari 2009

Gedichtendag in de bib van Maaseik: doe mee!
Op donderdag 29 januari 2009 is het gedichtendag in Nederland en Vlaanderen. De bib van Maaseik doet natuurlijk weer mee! Op woensdag 28 januari vanaf 20.00uur, dus op de vooravond van de gedichtendag, kan je in onze bib terecht voor een optreden van Wouter Wetzels en het ‘Five four trio’. Wouter Wetzels is een jonge Maaseikenaar. Hij schrijft al gedichten ‘sinds hij het leesplankje alleen kan vasthouden’. Dat hij gedichten schrijft in het Maaseikers dialect is in deze tijd van verloedering van het “plat” een pluspunt. Afgelopen jaar won hij de Veldeke Jeugdprijs voor zijn gedichtenbundel. Reden om deze jonge dichter in de belangstelling te brengen! Enkele van zijn gedichten vind je hier.
Bert Paredis schreef in het kader van zijn opleiding aan het conservatorium van Antwerpen muziek op de gedichten van Wouter Wetzels. Deze muziek wordt gebracht door het ‘Five four trio’, een jazz ensemble dat reeds eerder te gast was in onze bib naar aanleiding van de muziekweek van de Maaslandse bibliotheken. Het Five Four Trio bestaat uit Wouter Dewit (piano), Rob Christoffels (bas) en Bert Paredis (drums en vibrafoon). Alle drie genoten deze muzikanten een klassieke opleiding, om daarna hun weg te zoeken in de jazz. Ze hebben allen ervaring opgedaan in de meest uiteenlopende muziekstijlen.

Voorafgaand aan dit unieke optreden verwelkomen de leerlingen van het Maaseiker College u op de derde editie van 'poëzie(n). Start om 19 uur met een hapje en een drankje in de recreatiezaal van het College Maaseik, Pelzerstraat 33, 3680 Maaseik. Onder het rijmende motto 'een gedicht in je gezicht' zullen de leerlingen een aantal creatieve audiovisuele versies van bekende gedichten presenteren, maar deze keer vormgegeven in een heuse avondwandeling, langs een aantal blinde gevels van de historische Maaseiker binnenstad. Een vijftiental beamerprojecties maken die avond van Maaseik een Bezette Stad met als apotheose een projectie op de Maas. Onder de Maasbrug maakt de Davidsfondsjury vervolgens de winnaars bekend van de limerickwedstrijd die n.a.v. dit project georganiseerd werd. Limericks over Maaseik mogen nog altijd ingestuurd worden naar limerick_08@hotmail.com.

Kom en wandel mee door Maaseik op deze gezellige winteravond, schrijf je vooraf in via bezettestad@gmail.com

Kom je enkel naar het optreden van Wouter Wetzels en het 'five four trio'? Daarvoor kan je vanaf 20.00 uur terecht in de bibliotheek.


(Een samenwerking tussen de bibliotheek, het College en het Davidsfonds van Maaseik)

Geen opmerkingen :