woensdag 9 september 2009

De bibweek in Maaseik (7-18 oktober 2009)

Waar ontdek je de meeste moorden én de meeste detectives per vierkante meter? Waar vind je het grootste aantal overspelige mannen en vrouwen, de meeste topchefs, de meeste wereldreizigers, het grootste aantal sprekende dieren, grootste reuzen, kleinste dwergen, mooiste prinsen en prinsessen, slimste professoren, rijkste koningen en het grootste aantal tranen en lachen per vierkante meter (glimlachjes, monkellachjes en gegiechel niet meegerekend)? Waar kan je door sneeuwstormen en regenvlagen, door woestijnen en over bergketens lopen, langs oceanen varen, over de rand van vulkanen kijken, over de wolken vliegen en een kijkje nemen duizenden kilometers ver achter de maan en zo weer naar huis zonder dat je nat wordt, verbrandt of even snel een opleiding tot astronaut moet volgen? In de bib natuurlijk. Geen plek ter wereld waar per vierkante meter zo veel te beleven en te ontdekken valt.

En heb je even je dag niet, dan kun je nog altijd van persoonlijkheid veranderen. Wat dacht je van een oma met superkrachten, een vos met streken, een zus die ongelooflijk goed graffiti kan spuiten, een kunstenaar die met eten schildert, een Zuid-Amerikaanse politica, de eerste mens op de maan, een dinosaurus, een buitenbeentje, Karel de Grote, Eddy Merckx, Harry Potter, een elf, de paus, ... je zegt het maar, van Alibaba tot Zeus, in de bib vind je personages en personen genoeg om je in te leven, of is het uitleven?

Kom naar hartenlust smullen van je favoriete lees-, kijk- én luistervoer. Of je nu een literaire veelvraat bent, een stationsromansnoeper, een sappige roddelsoupeerder, een fantasyfijnproever of een liefhebber van kraaknette, kurkdroge informatie: in de bib vind je het hele buffet, uiteraard netjes gerangschikt van A tot Z. Je hebt het maar voor het uitkiezen.

Heb je gevonden wat je zocht? Dan krijg je er de glimlach van onze bibliotheekmedewerkers gratis bovenop. Kun je je niet meer bedwingen? Breng een bezoek aan de bib van Maaseik!

Tijdens de bibweek staan er bovendien een aantal extra toffe dingen op het programma! Een overzicht!

Auteur te gast: Rodaan Al-Galidi
woensdag 7 oktober om 20 uur


Zie hier voor meer info over deze uitermate interessante auteur, die heel boeiend kan vertellen! Meld je aan via maaseik@bibliotheek.be. Toegang is gratis!

Jaarlijkse verwendag met o.a. verkoop afgevoerde materialen, kleine versnaperingen en voorlezen
Zaterdag 10 oktober van 10.00 tot 16.00 uur

Volwassenenafdeling
Geniet van een gratis fair trade kopje koffie of frisdrank
Maak kennis met het aanbod kleine versnaperingen van De Wereldwinkel

Jeugdafdeling
10.00 tot 12.00 uur: kinderen lezen voor aan leeftijdsgenoten en worden gefotografeerd tijdens hun voorleessessie.
13.00 tot 15.30 uur: laat uw peuter/kleuter fotograferen met zijn lievelingsboek
14.00 uur: voorleessessie voor 2 tot 4-jarigen

Verkoop afgevoerde materialen
Honderden boeken, cd's en tijdschriftenpakketten gaan de deur uit aan de spotprijs van 0,50 euro per stuk.

Lancering nieuwe collectie graphic novel met lezing door stripjournalist Geert De Weyer
Dinsdag 13 oktober om 20 uur

Tijdens de bibweek wordt onze nieuwe collectie graphic novels (beeldromans) gelanceerd. De bekende stripjournalist Geert De Weyer komt een interessante lezing geven over dit actuele onderwerp. Zie meer info in eerder blogbericht!
Meld je aan via maaseik@bibliotheek.be. Toegang is gratis!

Bekijk hieronder het leuke promofilmpje dat Bibnet gemaakt heeft n.a.v. de bibweek. Dit filmpje zal in de aanloop naar en tijdens de bibweek als TV-spot uitgezonden worden op Eén en Canvas. De bib: het leven van A tot Z!!!

Geen opmerkingen :