woensdag 28 oktober 2009

Zelfbediening in de bib van Maaseik, een tweede update!

Van 2009 RFID technologie in de bib

De bib van Maaseik gaat binnenkort van start met zelfservicebalies, waarvoor gebruik gemaakt wordt van RFID-technologie. Daarover schreven we reeds eerder twee blogberichten: bericht 1 en bericht 2. De personeelsploeg is al sinds 16 september intensief bezig met het converteren van de collecties. Vorige week kwam onze schepen, mevrouw Mia Reeskens, een kijkje nemen. We waren op dat moment volop bezig met het converteren van de cd's en dvd's uit de AVM-afdeling. Dat is een intensiever werkje dan het converteren van boeken, vermits de beveiligde DVD-dozen eerst allemaal opengemaakt moeten worden. Bij de cd’s is het telkens even zoeken naar een geschikte plek om de ‘chip’ aan te brengen. We willen natuurlijk zo weinig mogelijk informatie overplakken! De bib is op dit moment ongeveer volledig doorkruist. Er resten ons nog enkele rekken met cd’s en als laatste komen de tijdschriften aan de beurt.
Vanaf vandaag vragen we aan de leners om alle uitgeleende materialen (ook cd's, DVD's en jeugdmaterialen) in te leveren aan de balie van de volwassenenafdeling beneden. Op die manier kunnen we efficiënt controleren welke materialen nog niet geconverteerd zijn! Na de Herfstvakantie nemen we het mobiel conversiestation mee naar het filiaal van Neeroeteren. Via dit fotoalbum kan je onze werkzaamheden blijven volgen!

Deze bibliotheekvernieuwing vindt plaats met ondersteuning van het Provinciebestuur Limburg en van het Provinciaal Steunpunt voor Limburgse Bibliotheken.

Geen opmerkingen :